Avrupa Konya Türkiye Yeme İçme Eğlence

Konya'da Nerede Ne Yenir II (Etli Ekmekçi)

Evet daha önceki yazımda Konya’da nerede ne yenir bahsetmiştim. Ancak Anlattığım yerlerin hiçbirisinde Etli Ekmekçi yoktu. Konya’nın Türk mutfağına hediye ettiği Etli Ekmek bana her zaman Kıymalı pide gibi görünürdü, tabi bunda İzmir’de adı Konyalı olmasına rağmen Etli Ekmek yapmayı beceremeyen restoranların olduğunu Konya’da Cemo’da yediğim Etli Ekmek ile anladım.

Etli Ekmek Cemo’da Yenir mottosu ile 1985 yılından bu yana Konya’da etli ekmek yapan Cemo’yu İnternette yaptığım araştırmalar ve özellikle Mehmet Yaşin’in ısrarla önermesi ile buldum.

Konya’da Merkezde, Selçuk’ta ve Meram’da olmak üzere üç şubesi bulunan Cemo’nun Nalçacı Caddesi’ndeki asıl yerine gittim.

Başlangıç olarak yerel lezzet olan Bamya Çorbası ile başladım. Bamya Çorbası aslında bir Bamya yemeği. Konya’da çorba olarak başlangıçlar arasında yeniyor. Çorbanın içine konan bamyalar çok küçük ve kurutulmuş. Özellikle Kurutulmuş bamya kullanılıyormuş ki kaynama sırasında yumuşamaması için. Bamya ile birlikte ağza gelen kuşbaşı etler de çorbaya ayrı bir lezzet katmış. Bence en azından Bamya’yı bu şekilde yemek adına en azından bir kere denemek lazım.

Bamya çorbasından sonra sıra Etli Ekmek’e geldi. Cemo’nun menüsünde Etli Ekmek dışında Bıçak Arası (Kuşbaşılı) ve Konya Böreği (Peynirli) olmak üzere farklı seçenekler var.

Ben klasik olan Etli Ekmeği denemek istedim. 180 gr hamura 100 gr et ve 100 gr sebze konularak yapılıyormuş. Kullanılan etler düvenin kaburga ve boşluk kısmından alınıyormuş. 90 cm uzunluğunda ustası tarafından çeke çeke uzatılan hamur 3-4 dakika taş fırında pişip servis ediliyor.

Hamurun lezzeti et ile birleştiğinde bir harika oldu. Gerçekten de Konya’da etli ekmek yemek bir başka oluyormuş.

Etli Ekmek’ten sonra sıra yerel tatlılardan Saç Arası’na geldi. Yine 180 gr hamurun içine fıstık ve haşhaş konularak yapılan bu tatlı kendine özgü şerbeti ile tatlandırılıp sofraya getiriliyor. Gerçekten de lezzeti müthiş. Çok hafif değil ancak herkese tavsiye ederim.

Sonuç olarak Cemo, Etli Ekmeğe bakış açımı sonuna kadar değiştirmeyi başarabildi. Bundan sonra Konya’da nerede ne yenir diye sorduğumda Cemo da listeye giren güzel bir alternatif oldu.

Güncelleme:
Konya’ya en son 28.01.2014 tarihinde iş amaçlı gittiğimde, CEMO’ya bir uğrayayım ve son gittiğimden bu yana bir değişiklik var mı bakayım dedim.
konya-cemo-etli-ekmek
 
 Tat yine aynı tat, aynı lezzet. 
Bu sebeple Konya’da etli ekmek canım çektiğinde başka bir yere bakmayacağım.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

11 Yorum

  1. Seranede Etliekmek var. Konya'nın asıl etliekmeği orda . Eski tat ve eski etilekmek yemek istiyorsan oraya gitmelisin. Kesinlikle soğuk etliekmek yemezsin çünkü yarım yarım servis yapıyorlar buda muhteşem oluyor.

    1. HARİKA Bİ YÖNLENDİRME. KONYADA EN İYİ ETLİEKMEK SERENADE DE YENİR. HAVZAN CEMO VS LERLE KARŞILAŞTIRMAK DAHİ YANLIŞ OLUR

  2. ramazan’da iftara kadar kapalıymış…yolumuzu değiştirdik bir de…hoşgörüsüzlük tam anlamıyla..

  3. Size Mevlana’ya giderken ara sokakta bulunan Halk Etli Ekmek’i öneririm. Orda Etli Etmek haricinde Recai’yi deneyebilirsiniz. Et ve Konya’ya özgü küflü peynirle yapılan lezzeti tadabilirsiniz.

  4. Cemo ya sürekli giderdim taki tatlılarında birbirine dolanmış tel ağzıma saplanıncaya kadar söyledim ne özür dilediler be telafi ettiler utanmaz insanlar sağlığımızla oynuyorlar.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *