Atina Avrupa Otel Rehberi Yunanistan

Atina'da Nerede Kalınır ?

Yunanistan’ın Başkenti Atina hem tarihi geçmişi hem de şehrin insana verdiği yaşam enerjisi ile gezilecek yerler listenizin içinde yer alması gereken şehirlerden birisi..

Bu büyüye kapılıp Atina’ya gidecekler için sorulacak ilk soru herhalde Atina’da nerede kalınır ? olacaktır.

Atina’da kalınacak bölgeler genelde şehrin merkezinde yer alıyor. Atina’da merkezdeki güzel ve temiz otellerin geceliği ortalama 70-120 EUR arası değişiyor.

Atina’da kalınacak bölgeler Syntagma Meydanı ve Ermou Caddesi üzerinde, Plaka bölgesinde veya Akropolis’in civarında olarak kümelenebilir.

Bana göre Atina’da kalınacak en iyi bölge Sytagma Meydanından aşağı Monastiraki’ye doğru giden meşhur Ermou Caddesi’inin üzerindeki veya Ermou Caddesi’ne çıkan paralel sokaklardan birinde bulunacak otellerdir. Hem Atina Havalananından şehre ulaşımı sağlayan metro ve otobüslere yakın olur hem de şehrin ilgi çekici merkezlerine yakın olmak mümkün olursunuz

Akropolis’in etrafnda da kalacak güzel oteller mevcut. Örneğin yeni dizayn edilen ve tam bir tasarım oteli olduğunu iddia eden meşhur New Otel,geceliğine 100 EUR’dan fazla ödemek isteyenler için güzel bir tercih olabilir.

Akropolis’e biraz uzak olmakla beraber odalarından güzel bir Acropolis manzarası görülebilen A for Athens oteli de Monastiraki meydanındaki elverişli konumu ve güzel manzarası ile ön plana çıkan otellerden. Geceliği çift kişi 70-80 EUR civarında.

Omonia Meydanın’daki otellerden uzak durmanızı öneririm. İnternette göz attığımda hava karardığında Omonia bölgesine Günah Şehri anlamına gelen Sin City dediklerini öğrendim. Gerisi artık sizin hayal gücünüze bağlı…

Bizim Atina’da her iki gezimizde de kaldığımız otel aynı gruba ait Athens Diamond Homtel ve Athens Diamonds Plus otel oldu. Resepsiyonu ve Kahvaltı salonunu ortak kullanan bu oteller birbirine benzemeyen iki kardeş sanki.

Otellere ulaşmak için Sytagma Meydanın’da otobüs veya Metro’dan indikten sonra hemen karşıya gidip meşhur Ermou Caddesi’ne girmek ve 300 metre ilerledikten sonra FOKAS alışveriş merkezinden sola dönüp Voulis caddesine girmek gerekiyor. Her iki otel de sokakta birbirlerine karşılıklı bakıyor.

Athens Diamond Plus Oteli, Kardeşine göre biraz daha lüks ve pahalı. Tümü ile beyaz konseptten yola çıkılarak dizayn edilmiş odalarda temizlik ve saflık akıyor.

Diamond Homtel ise kardeşine göre daha renkli ve daha eğlenceli. Odalarında  güzel bir enerji yayılıyor.

Her iki otel de aslında şehir oteli. Odalarının güzelliği ve konumunun önemi dışında pek bir güzellikleri yok. fiyatları ortalama 70 ile 100 EUR arasında değişiyor. Kahvaltılarında verilen börekler ve yoğurtlar çok güzel. Ücretsiz bir şekilde kendi portakalınızı sıkıp taze meyve suyu ve vitaminini alabiliyorsunuz. Annenizin böreklerini yer gibisiniz. Personel güleryüzlü ve yardım sever.

Atina’da temiz ve güzel bir otel olsun güvenli bir konumda olsun diyorsanız mutlaka göz atmanız gereken oteller.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

7 Yorum

  1. Merhaba:)Ben sizin ehli blogdaki bu coma geçmekle ilgili yazının altındaki yorumunuzu okudum.Bende alan adımı aldım ama blogumu ona yönlendirirken sizin yorumunuzdaki gibi bir sorunla karşılaşıyorum."bu alan adıyla ilgili yetkinizi onaylayamadık yazıyor.Ne yapsam olmadı.Siz bu sorunu nasıl çödünüz,lütfen bana yazarmısınız,ne yapmam gerekiyor ?Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

    1. Aradan çok uzun bir süre geçtiği için pek hatırlayamadım. Ancak kendi domain serverima bir göz attım. Hatırladığım kadarı ile önce domain sağlayıcınızdan DNS Zone'u açın. Sonra orada Cname kayıtları açıp google'dan kopyaladığınız yerleri onun karşısına yazın. Ancak google'dan kopyaladığınız uzun metnin sonunda sanırım bir nokta işareti var. onu silmeniz gerekecek.

  2. Cevapladığınız için çok teşekkür ederim ama googleden bu uzun dediğiniz metni nerden kopyaladınız,baktım ama bulamadım birşey,hangi yolu izlediniz bu metni bulabilmek için ?

    1. Blog ayarlarına gireceksiniz. Oradan Yayıncılık ayarlarından gerekli yerleri doldurduktan sonra size yetkinizin olup olmadığını öğrenmek için iki adet yazıyı Domain Server'a CNAME olarak kaydetmenizi isteyecektir.

  3. Ben metaxourgioda apollo otelde kaldm.Meshur omonio meydanindan her gun iki kere gectm.acikta bufelern onunde porno dergi ve cdler satilio gece gunduz ve sokaklar hep idrar kokuyor.Yani ben de orada kalmanizi onermem ama otel temiz ve iyiydi fiyatini dusuren sey mekann sanirm. Br de o bolgede cok sayida evsiz gocmen var.kimse laf bile atmadi ama mekan bolge pis ve tedirgn edici.

    1. Omonia meydanı gündüz bile ürkütücü iken gece oralarda bulunmayı açıkçası hiç istemem. Hatta orada Sirtaki'nin en güzel yapıldığı bir club vardı. Sırf ulaşım sebebi ile gitmemiştik. Gerçekten de sorunlu bir yer. Bir daha giderseniz Benim kaldığım bu iki oteli de size tavsiye edebilirim. Pahalı gelirse de, Syntagma ve Monastraki meydanına yakın otelleri önerebilirim.

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *