Avrupa Barcelona İspanya Yeme İçme Eğlence

Barcelona, Tapas, Paella ve Cava

Barcelona’da yeme içme dendiğinde akla ilk gelen Tapas Barlardır.

Barcelona’lıların farklı bir yemek kültürü ve saatleri var.  Sabah kahvaltısını çikolatlı çörek ve sıcak çikolata ile yaparken öğlen yemeğinde veya akşam iş çıkışında TAPAS barlara uğrayıp yemek öncesi kendilerine altlık yapıyorlar.

Akşamları ise gece 11 gibi akşam yemeğine gidiyorlar.

Ancak çeşitli gezi yazılarında okursunuz, Barcelona’da yemek gece 11’de başlar diye pek inanmayın derim. Çünkü özellikle yaz aylarında Barcelona’da İspanyol ile karşılaşmak çok zor. Gün içinde 5 milyon kişinin gezdiği (nufüsu 1 milyon civarında) bu şehirde ispanyol veya Katalan kültürüne rastlamak için turistik bölgelerden uzaklaşmak gerekli.

IMG_3201

Ancak Katalan yemek kültürü kendini dünyaya tanıtmak için var gücüyle çalışıyor.

Şehrin pek çok bölgesine dağılmış TAPAS barlarda TAPAS’larınızı yyebilirsiniz. TAPAS aslında bizim rakı balık sofrasında yediğimiz mezeler ve ara sıcaklardan ibaret. Fikir olarak çok farklı bir şey değil. Ancak kullanılan malzemeler aynı da olsa, kalamarı bildiğiniz kuru soğanla kavurarak, Karidesin üzerini çıtır sosla kaplakaplayarak , Ekmeğin üzerine kanepe misali çiğ somonları yerleştirerek oldukça lezzetli bir tarz yaratmışlar.

IMG_3412

TAPAS barlarda çeşitli menüler olsa da, genelde TAPAS’lar tane ile satılıyor. Ortalama 2-2,5 EUR civarında. Barda oturursanız dilediğinizi tabağınıza alıp yiyebiliyorsunuz. Barda oturmanın sakıncalarından biri kendinizi durduramamak olabilir.

Barcelona Tapas Bar

Tapasların en güzel eşlikçisi sofra şampanyası olarak gördüğüm CAVA şampanyaları. Kadehi ortalama 2,5 EUR olan bu şampanyaları koladan daha ucuza satıyorlar.

cava şampanya

Bir şişe Şampanya yapımının ortalama maliyeti ile bir şişe CAVA’nın maliyeti aynı. Ancak CAVA yaklaşık onda bir fiyatında. Bunun tek sebebi kullanılan üzümler olmasa gerek.

cava şampanya 2

Güniçinde atıştırdıktan sonra esaslı bir katalan yemeği isterseniz PAELLA yiyebilirsiniz. Deniz ürünlüsü meşhur olan bu yemeği yalnız her mide kaldırmıyor. Bizim hamsili pilavın Katalunya’daki eşdeğeri olan PAELLA  risottonun deniz ürünlüsü. Deniz ürünü olarak genelde kabuklular, ahtapot, karides ve kalamar kullanılıyor. Tadında buram buram deniz iyotu ve yosunu bulunan bu yemek, Denizden babam çıksa yerim diyen Katalanları anlatıyor.

paella

Paella’nın eşlikçisi olarak da Sangria’yı deneyebilirsiniz. Kırmızı şarabı önce şekerle karıştırıp sonra içine vodka ve çeşitli likörler ilave edilip limon ve portakal gibi çeşitli meyvelerin karışımı ile yapılan ve buzlu olarak servis edilen bu içecek sıcak yaz günlerinde güzel bir alternatif.

Basic-Sangria-2

Yalnız alırken fiyatına dikkat edin. Çünkü spekilasyona çok açık. Menüde yazan ile masaya getirilen arasında boyut farkı olup üç kat pahalıya satabilirler. Tek kişilik ortalama bir bardağın fiyatı 7,5 EUR civarında.
sangria

Yukarıda yazdığım tüm bu yiyecek içecekleri Barcelona’da her yerde bulabilirsiniz. Biz Ağustos ayında gittiğimiz için Pinokyo gibi meşhur tapas bar dahil olmak üzere meşhur bir çok yer kapalıydı. Ancak Gotik mahallenin ve EL Raval bölgesinin içlerinde, Picasso müzesinin olduğu sokaklarda güzel yerler var.

Ancak siz siz olun La Rambla’da ortada bulunan Paella, Tapas ve Sangria 10 EUR menülerinden uzak durun. Yediğinize bin pişman olur ve bu yazıda yazılanların doğru olmadığını düşünürsünüz. 

Yine Rambla’nın sağında ve solunda bulunan restoranların da fiyat olarak gereksiz pahalı olduğunu not edin.

Afiyet olsun,

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir Yorum

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *