Avrupa Gezi Yazıları İzmir Türkiye

Yorgo Seferis'in İskelesi, Urla İskele

 

Denize Yakın Mağaralarda
bir susuzluk duyarsın,
bir aşk, bir coşku deniz kabukları gibi sert alır avucuna tutabilirsin.
Denize yakın mağaralarda günlerce gözlerinin içine baktım, ne ben seni tanıdım, ne de sen beni.
Şair : Yorgo Seferis Çeviren : Cevat Çapan

İzmir’de bulunan Urlanın İskele Beldesi büyük Yunan Şairi Yorgos Seferis’in doğduğu yer olarak ün yapmıştır.


Urla’nın İskele beldesi; İzmir’e 30 km uzaklıkta küçük bir balıkçı kasabası hüviyetinde şirin ve romantik bir beldedir. Balık lokantaları ve tarihi evleri ile ünlüdür. Urla İskele; İzmir’e çok yakın olması sebebi ile İzmir’den gidenlerin pek kalmayı tercih etmedikleri bir yerdir. Ancak yalnızca 30 km uzakta bile olsa, şehir hayatından kopmayı ve farklı ve otantik bir ortamda felekten bir gece çalıp Yorgo Seferis Residence otelinde kalınması da farklı bir gece geirmek isteyenlere tavsiye edebileceğimiz bir seçenektir. Yine İzmir dışından Çeşmeyi görmeyi gelenlerin 20 km mesafede bulunan beldeyi de gezip görmesi ve balıklarından yemesi kendileri için büyük kazanç olacaktır.

Ulaşım Urla İskele’ye İzmir Çeşme Otoyolundan Urla Çıkışından çıkıp, Urla kavşağında ise İskele yönüne dönerek gidilebilmektedir.

Urla’da Görülecek Yerler Urla İskele beldesi küçük ve şirin bir beldedir. Merkezde küçük bir balıkçı ve yat limanı bulunmakta, restoranların da büyük bir çoğunluğu bu alanda toplanmış bulunmaktadır.
Resimlerden de görülebileceği üzere; liman çok büyük değil, ancak şirin ve sempatik bir yer. Limanın dalga kıranı ve aynı zamanda yatların bağlama limanı olan bölüm de yaya trafiğine açık olup, dalga kıranın arka tarafı ise dingin ve huzurlu bir denizin sizi sarmaladığı bir ortam sunmaktadır. Ayrıca limanın arkasında Çeşmealtı beldesine giden sahil yolunu takip edebilir veya sokak aralarına girerek beldenin kendine has dokusunu tadabilirsiniz Yiyecek ve İçecek Urla İskele bir balıkçı beldesidir. Dolayısı ile burada balık yemeniz şiddetle tavsiye olunur. Limanda Yengeç, Sahil, Yosun gibi restoranlar var. Bizİ zmir’den adını duyduğumuz için Yengeç restoranı tercih ettik ve hayal kırıklığına da uğramadık. Gerçekten lezzet ve servis 10 numara idi  ve yemek sırasında restoranda çalınan müzikler rahatsız etmeyen hafif bir tarzda loş ortama hava katmakta Konaklama Beldede konaklama için gözüme çarpan tek yer Yorgo Seferis Oteli’dir. Şair Yorgo Seferis’in doğduğu ev restore edilerek otel haline getirilmiştir. Eski bir taş ev olan Otelin içi antik bir tarzda döşenmiş ve odalar da evin eski haline bağımlı kalınarak otantik bir hava yaratılmıştır Otelin güleryüzlü bir hizmeti vetaş ev olmasından kaynaklı farklı bir havası var. En azından kalınmasa bile içerisinin gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum Sonuç olarak Urla İskele, romantik bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin veya şehir havasından uzaklaşıp hafta sonunu dinlenerek geçirmek isteyenlerin uğraması gereken bir yer olduğunu düşünüyorum Eren Evren

<

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *