Avrupa İngiltere Londra Yeme İçme Eğlence

Londra Ne Yenir ?- Londra'da İngiliz Kahvaltısı Nerede Yenir – The Breakfast Club

Londra’da kalacağınız otellerin çoğunda kahvaltı oda fiyatına dahil edilmiyor. Bir otel kahvaltsına kişi başı 10 Pound’dan başlayıp 40-50 Poundlara kadar para vermemek için dışarıda kahvaltı yapan yerleri bulmak gerekli. Ancak Londra’da veya İngiltere’de ya da aslında Tüm Avrupa’da kahvaltı anlayışı bizimki ile pek uygun değil.

Ancak İngilizler kendi kahvaltılarını bir şekilde dünyaya kabul ettirmeyi başarmışlar ve özgün İngiliz Kahvaltısı ortaya çıkmış.

Klasik İngiliz kahvaltısı;

  • Bacon (Salam),
  • tatlı kuru fasülye,
  • Black Pudding,
  • domuz pastırması,
  • çırpılmış yumurta veya omlet,
  • ev yapımı kızarmış patates
  • Sote Mantar
  • ızgara domates ve
  • kızarmış ekmek

oluşuyor. Vejeteryanını isterseniz de etleri çıkartıp yerine felafel verebiliyorlar.

Kahvaltıda şekerli Kuru Fasülye yemek ilginç bir deneyim Ancak ben çok sevdim. Fakat Black Pudding’ten kesinlikle uzak durmak lazım. Asıl adı Bloody Pudding olan bu meret aslında Domuz kanı ile doldurulan sosis demekmiş. Çok kötü bir tadı var. Ancak İngilizler çok seviyor. Tamamen kültür meselesi. Örneğin Avusturalya’lı ve Yeni Zelendalı’lar da kahvaltılarında Vegemite denen gress yağı, zeytin ezmesi ve hardal karışımı (benim tahmin 🙂 bir ürün yiyorlar biz ise Nutella.

Türk kahvaltılarının baştacı olan Peynir, Zeytin reçel veya bal kahvaltılarda tüketilmiyor.

Londra’da kahvaltı dendiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi The Breakfast Club Cafes. Genelde Doğu Londra’da Angel, Hoxton ve Spitalfields’da ve Soho’da şubeleri bulunan bu kahvaltı mekanının önünde sabah kahvaltı saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Biz Breakfast Club’un Spitalfields’da bulunan şubesine Pazar sabahı 11:00 gibi gittik. Biraz erken geldiğimiz için  15-20 dk sıra bekledikten sonra bizi içeriye aldılar ve gösterdikleri masaya oturduk. Mekanın için gerçekten tarz bir şekilde dekore edilmiş. Yalnız kahvaltı için geldiğiniz yerin Türkiye’deki Brunch mekanları gibi yeşillikler arasında size huzur verecek bir yer olduğunu zannetmeyin. Sanki akşamdan hızını alamayan gençlere hitap eden bir yer gibi bangır bangır müzik ve kalabalığın yüksek sesi bizi biraz rahatsız etti.

Bir klasik İngiliz Kahvaltısı ve bir de vejeteryan kahvaltı söyledik. Her ikisinin de fiyatı 9-10 Pound civarında. İlave ekmek isterseniz ekstradan 1,5 Pound vermeniz gerekli. İçecekler de 3-5 Pound arasında.

Bunların dışında Sandivçler ve İspanyol inşaat işçilerinin zamanında çok tükettiği özel bir ürün olan El Butty (Bir cins İspanyol sosisi ve Tavada yumurta ile yapılan sandviç) denenmeye değer gözüküyor.

The Breakfast Club’ın kahvaltısının lezzeti oldukça yerinde idi. Özellikle kullanılan malzemeler kaliteli ve doyurucu. Ancak mekanın gürültüsü ve müzikler sabah sizi uyandırmak için uygun olsa da bir süre sonra baş ağrıtabiliyor.

Fakat iki kişi ortalama 20-25 Pound arası bir maliyete Londra’nın yeni trendi haline gelen kahvaltıcısında karnınızı doyurup çıkabiliyorsunuz. Özellikle Doğu Londra’da kalan veya gününü Doğu Londra’ya ayıranlar için iyi bir güne başlama yeri olabilir.

Hakkımızda Eren Evren

Eren Evren, İzmir ve İstanbul'da serbest avukatlık yapmakta ve bir avukatlık ofisini yönetmektedir. Boş zamanlarında gezi yazıları okumakta ve uçak bileti fırsatlarını kovalamaktadır. Bulduğu her fırsatı yurt dışında gezerek değerlendirmektedir.

Web Site Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube

6 Yorum

  1. Geri bildirim: Londra | Kim Bilgili
  2. Merhaba hangi tarihte bu bahsettiginiz fiyatlar ve simdi aralik ayinda gidecegim londraya ne kadar farklilik olabilir?

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz asla paylaşılmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *